Tudomány

Egyetemi szinten a feketegazdaság ellen

Administrator
Administrator

2010. 09. 19. 07:33

A budapesti Corvinus Egyetemen másoddiplomásokat képeznek a feketegazdaság elleni küzdelemre.
Korábban a témában:

Első alkalommal indul belügyi gazdaság – feketegazdaság elleni küzdelem elnevezésű szakemberképzés a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) Közgazdasági Továbbképző Intézetében; október 31-ig összesen 33 másoddiplomás szakirányra lehet jelentkezni – közölte Gáspár Péter Pál, az intézmény főigazgatója.

A kínálatukban szerepelnek egyebek mellett ingatlangazdálkodási szakértő, pénzügyi, marketing, vezetésszervezés és nemzetközi kapcsolatok szakok. Vannak ágazatspecifikus képzéseik is, ilyenek például az egészségügyi menedzsment, a környezetvédelem-gazdaság, a közigazgatás-gazdálkodás, illetve a felszámoló és vagyonfelügyeleti szakok.

A mintegy negyven éve zajló képzésben részt vesznek mások mellett orvosok, kórházigazgatók, jogászok, mérnökök, közgazdászok, életkoruk pedig 30 és 60 év között alakult az utóbbi években. A továbbképzésben azok vesznek részt, akik vezető beosztásban vannak, potenciális vezetők, szakértők, vagy azzá akarnak válni – mondta a főigazgató. A tanulókat a BCE oktatóin kívül több külföldi egyetem tanárai, így mások mellett – szakoktól függően – a pittsburghi és franciaországi egyetemek professzorai képezik.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Budapest, 1968. április 12.
Mátrai Zsuzsa énekesnő részt vesz az Egy óra Majláth Júliával című műsor felvételén. A műsort húsvét hétfőn mutatják be a Magyar Televízióban Kalmár András rendezésében.
MTI Fotó: Patkó Klári
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.