Tudomány

A pápa nem híve a genetikának

Az egyházfő összekeveri a gyógyító genetikai beavatkozásokat az "embernemesítéssel".

A pápa hétfőn mindenkit óva intett a genetikától és a biotechnológia használatától. XVI. Benedek pápa Catel Gandolfó-i nyári rezindenciáján Németország új vatikánvárosi nagykövetét fogadva fejtette ki ezt a véleményét.

A katolikus egyházfő olyan helyzetekre utalt, amikor az emberi nemmel való manipulálásról, egységének és méltóságának a megsértéséről van szó.

Súlyos etikai kérdéseket vet föl, hogy szerinte az emberek elítélik a méltó és méltatlan életszakaszok megkülönböztetését. A pápa szerint nem szabadna beavatkozni a fogyatékosságba, és nem etikus az öregkorral járó problémák orvoslása sem.

A pápa szerint a genetika fejlődése az embereket az eugenikai gondolkodás felé, afelé a kísértés felé tereli, hogy a genetikai örökség megváltoztatásával javítsák az emberi faj minőségét, és ezt kereskedelmi érdekek szolgálatába állítsák.

A pápa kitért arra is, hogy nem szabadna megengedni a születések előtti teszteket, melyekkel a születendő gyermekek betegségét állapítják meg, mert ezek csak az abortuszok számának növekedését vonják maguk után.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik