Tudomány

Redlove: a paradicsomi alma

Piros húsú almát nemesítettek svájci kertészek.

Markus Kobert svájci csemetekert-tulajdonosnak húsz év alatt sikerült különböző fajták keresztezésével előállítani az almát, amelynek az íze is kitűnő a BBC jelentése szerint. Az új fajta a Redlove nevet kapta, és kétféle – korai és későn érő – változatban kapható.

A Redlove pedig nemcsak megjelenésében és az ízében különleges. A piros húsú gyümölcs antioxidánsokban is gazdag, ezért fogyasztása egészségesebb a hagyományos fajtáknál.

A facsemetéket Nagy-Britanniában ősztől kezdve árusítják, az első termés az ültetés utáni második évben várható.

Brit hobbikertészek már több mint 1500 csemetét rendeltek. Az új fajtából azonban Európa-szerte is több ültetvényt hoztak létre, ezért a piros húsú alma öt éven belül a boltok polcain is megjelenhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik