Tudomány

Robbanni fog a hazai okosmobil-piac

A megkérdezett telefontulajdonosok 40%-a érintőképernyős telefont szeretne venni a jövőben - derül ki az Ipsos kutatásából.
Kapcsolódó cikkek

Egyelőre 100-200 ezer embernek van itthon felsőkategóriás okostelefonja (iPhone, Blackberry, vagy valamilyen Androidos modell), de a trendek azt mutatják, ez hamarosan megváltozik. Az USA-ban például 5 éven belül minden telefon, amelyet eladnak, okosnak lesz minősíthető.

Nálunk a megkérdezettek nem túlságosan tudatosak a platformok tekintetében, háromnegyedüknek fogalma sincs, milyen rendszer fut a telefonján, az a fontos, hogy jól használható legyen.

A számoknak megfelelően, még nem igazán terjedt el az olyan típusú mobilhasználat, amely az internetre koncentrál, nem jellemző a böngészés, az e-mail olvasás, vagy az RSS mobil használata. Az biztos, hogy az okostelefonok tovább terjednek, hiszen a megkérdezettek 40%-a mondta azt, hogy érintőkijelzős mobilt venne a jöbőben, hogy milyen gyorsan, az már kérdéses: a válaszadók egyharmada ugyanis nem szán többet egy készülékre 30 ezer forintnál.

Ajánlott linkek:

Hazai okosmobil-piac: robbanni fog (Technet.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik