Tudomány

Megjöttek a Microsoft mobilok

Kin One és Kin Twi néven futottak be a Microsoft első, saját telefonkészülékei.

A Sharp által gyártott mobilokat a cég kifejezetten a közösségi szolgáltatások használóinak szánja. A készülékeket Európában a Vodafone hozza majd forgalomba.

A Kin One egy négyzet alakú, szétcsúsztatható, QWERTY billenyűzetes mobil, amely kinézetre leginkább a Blackberry felhasználókat veszi célba, 4 gigabájt belső memóriát, 3G és WiFi hálózati csatakozást és 5 megapixeles kamerát kapott. A memóriába pakolt zenéket természetesen Zune-ra keresztelt médialejátszó játsza le.

A Kin Two hagyományosabb kinézetet kapott, szintén QWERTY billentyűzetes és szétcsúsztatható. Belül már 8 gigabájtos a memória és ugyanennyi megapixeles a fényképezőgép. Mindkét mobil a hagyományos LED helyett egy LumiLED vakut kapott, amely állítólag 10x nagyobb villanásra képes.

Szoftveres tekintetben két fontosabb dolgot kínál telefonjaiban a Microsoft. A Kin Loop nevet kapott kezdőképernyőn a közösségi szájtokról és alkalmazásokból (pl. Facebook, Twitter, MySpace) gyűjtött állapotfrissítéseket láthatjuk. A Kin Studio nevű szoftveres megoldás pedig automatikusan elvégzi a szöveges üzenetek, híváslisták, fotók, videók és a telefonkönyv biztonsági mentését.

Ajánlott linkek:

Megjöttek a Microsoft telefonjai (Mobilport)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik