Tudomány

100 újdonság az iPhone-ra

Tegnap mutatta be az Apple a következő, 4-es számot viselő iPhone OS-t, amely végleges verziója a nyáron érkezik.

Steve Jobs természetesen először az iPad sikereiről mesélt, már 450 ezer eladott példánynál járnak, valamint 600 ezer könyvnél és 3 és félmillió letöltött alkalmazásnál. Azt is elmondta, hogy mostanáig 50 millió iPhone talált gazdára, ami azt jelenti, hogy iPod Touch-val együtt már 85 millió felhasználó válogathat az iTunes Store 185 ezer alkalmazása közül. Ami azt illeti meg is tették, sokszor, mostanáig 4 milliárd alkalommal töltöttek le alkalmazást a készüléktulajdonosok.

Ezután került bemutatásra az iPhone OS legújabb, 4-es számot viselő verziója, amely a nyáron érkezik. A legfontosabb újítás, hogy mostantól az iPhone tulajdonosok is futtathatnak több alkalmazást egyszerre, ráaásul a cég állítása szerint úgy, hogy a készülék üzemideje és sebessége nem változik.

A további újdonságok közé tartozik a mappa-rendszer, az e-mailek beszélgetős nézete, illetve a több vállalati Exhange-fiók kezelése, az iBook Store könyveit is lehet már a telefonon olvasni, illetve javultak az adatvédelmi technológiák is.

A Game Center egy közösségi játékcentrum lesz, az Apple ugyanis igyekszik legyőzni a Sony PSP-t és a Nintendo DS-t is, hazai pályán.

Az új OS a nyáron érkezik, minden funkcióját az iPhone 3GS és a rebesgetett HD tudja majd használni, a korábbi készülékek sokmindent nem kapnak majd meg, például a multitaskingot. Az iPad ősszel kapja meg ugyanezt a frissítést.

Ajánlott linkek:

Új iPhone nyáron: 100 új funkció! (Mobilport)
Élőben az Apple rendezvényéről! (Technet.hu)
iPhone OS 4.0 – Live (Appleblog)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik