Tudomány

Szombaton indul a Sky 3D-s tévécsatornája

Szombattól élesben indul Európa első 3D-s tévécsatornája.

A British Sky Broadcasting (BSB) a műholdas szolgáltatáson keresztül főként focimeccseket fog sugározni, elsőként egy Manchester United – Chelsea rangadót, szombaton délben. A csatorna további programjáról sokat nem lehet tudni, az illetékesek annyit árultak el, hogy a szezon vége előtt még legalább öt meccset szeretnének 3D-ben sugározni. A fennmaradó időben ismétléseket, illetve különböző 3D-s rövidfilmeket, technikai bemutatókat ad a tévécsatorna.

A műsor vételéhez nem lesz szükség külön előfizetési díj befizetésére, bőven elég a prémium csomag és a kiegészítő HD-csomag megvétele. Ráadásul a műsor élvezéséhez szükség van egy dekóderre, plusz egy 3D képes televízióra. Ez utóbbi egyelőre igen drága, ráadásul alig néhány modell van a piacon. A csatorna illetékesei remélik, a térhatású adások terjedésével idővel a készülékek ára is lejjebb megy, a megfizethető tartományba.

Akinek nincs pénze 3D-s tévére, annak is lehetősége van a technológia nyújtotta előnyöket kihasználni: a Sky országszerte több száz pubba helyezett ki dekódereket és tévéket, ahol csak a megfelelő szemüvegre van szükség az adás élvezetéhez.

Az idei év minden bizonnyal a térhatású technológiák terjedéséről szól. Ebbe az irányba igyekeznek a hardvergyártók is, illetve a tévécsatornák sem akarnak lemaradni. Várhatóan az idei futball VB 25 meccsét lehet majd megnézni 3D-ben, igaz, csak felvételről.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik