Tudomány

Számtalan alkalmazás jön iPad-re

1348 alkalmazás kapta meg a jóváhagyást az Apple-től, hogy le lehessen tölteni őket a hamarosan érkező iPad-re.

Az alkalmazások nagy része a nagyobb képernyőre adaptált változata már létező iPhone-szoftvereknek, de van számos új is, leginkább a tévécsatornák és videoszolgáltatók mutatnak érdeklődést.

Az első fecskék között van a Netflix online videokölcsönző, amely a világ egyik legnépszerűbb ilyen szolgáltatása. Az alkalmazással a tableten is le lehet majd játszani a filmeket.

Akik a sorozatok iránt érdeklődnek (és Amerikaiak), szintén örülhetnek: az ABC a Grace Klinika és a Lost részeit teszi megnézhetővé a készüléken, míg a CBS tévétársaság például a Helyszínelők és társsorozatainak epizódjait. Mindezt úgy, hogy az Apple Flash elleni háborúja egyelőre működik, hiszen minden alkalmazás HTML5 formátumban sugározza a videókat.

Szakértők mindezek mellett azt rebesgetik, hogy a Hulu nevű szolgáltatás az iPad-en előfizetéses lesz, ami a fentiek fényében több, mint furcsa. Az oldalon eddig ingyen nézhettek meg az amerikaiak számtalan tévéműsort, beleértve a legfrissebb tévésorozatokat is, persze némi reklám ellenében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik