Tudomány

A Google kiáll a Flash mellett

Míg az Apple úgy döntött, hogy a hordozható eszközeiben nem lesz Flash technológia, addig a Google a mélyebb támogatás felé mozdult.

A jövőben a Chrome böngésző használóinak nem kell bajlódniuk az aktuális Flash plugin letöltésével, az a böngészővel együtt, automatikusan frissül. Több előnye is van ennek a megoldásnak. Egyrészt számos biztonsági probléma orvosolható így, hiszen az automatikus frissülés miatt a felhasználó nem lesz szűk keresztmetszet, amikor érkezik egy javítás. Másrészt a fejlesztés eredményeképpen a plugin egy elkülönített memóriaterületen fog futni, így biztonságosabban futhat.

A Google már korábban is kijelentette, hogy a készülő Chrome OS-ben kiemelt szerepet szán az Adobe-nak, így ez a bejelentés sem olyan nagyon meglepő. Mégis, a cég szembemenni látszik azzal az aktuális trenddel, amelyet leginkább az Apple támogat és a Flash technológia száműzése a célja, mondván, a HTML5 technológia ki tudja váltani a sokak által kedvelt és még többek által gyűlölt Flash technológiát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik