Tudomány

Szkeptikusak a meteorológusok

24.hu
24.hu

2010. 03. 30. 08:32

Azt már megszokhattuk, hogy ipari szereplők, vagy kormányok vitáznak a globális felmelegedés jelenségén, azonban olyanok is vitatják, akiktől nem várnánk.
Korábban a témában:

A kilmatológusok között, akik a bolygó éghajlatának változásait figyelik, alapvető egyetértés van abban, hogy a Föld légköre melegszik és abban is, hogy az embernek ebben szerves része van. Ebben a kérdéskörben a meteorológusok, akik az időjárást rövid távon vizsgálják, már sokkal kevésbé értenek egyet.

Joe Bastardi, az AccuWeather meteorológusa például azt vallja, hogy a bolygó éppenhogy hűl és alapvetően nem bízik meg azokban az adatokban, amelyet a klímatudósok bemutattak, mint bizonyítékokat a melegedésre. “Többünk alaposan meg van rökönyödve azon, ahogy az adatokat összeállítják és bemutatják” – mondta el az AccuWeather weboldalán.

Leginkább a tévés időjósok között találunk szkeptikusakat, akik mintegy felének van meteorológiai diplomája. Egy hétfőn közölt kutatás szerint 571 megkérdezett televíziós közül körübelül a felük értett csak egyet azzal, hogy a globális felmelegedés egyáltalán létező jelenség és csak az egyharmaduk értett egyet azzal, hogy ebben az embernek is szerepe van.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Újra a Kossuth téren tüntetnek

Rengeteg rendőr kontra rengeteg ember

Élő videó: Újra a Kossuth téren tüntetnek