Tudomány

Olcsó navigáció a TomTom-tól

Két új navigációs készüléket jelentett be a TomTom, mindkettő a 40 ezer forintos kategóriába várható.

A Start2 9 centiméteres kijelzővel és félig összecsukható tartóval van ellátva, míg a XL IQ Routes edition2 11 centiméteres érintőképernyővel rendelkezik.

Mindkét navigációs készülék tartalmazza a továbbfejlesztett sávasszisztenst, ami összetett csomópontoknál könnyíti az eligazodást. Ez a funkció átláthatóan mutatja az adott útszakaszon található sávokat és megmutatja melyik sávot kell válasszuk a nyugodt és folyamatos haladás érdekében. Az éppen vezetni tanulók és azok, akik most először használnak műholdas navigációt, bizonyára nagy segítségnek veszik majd az utcanevek hangos beolvasása funkciót, ami lehetővé teszi, hogy a felhasználó anélkül is tudja épp milyen utcán halad át, hogy közben a figyelmét le kelljen vegye az útról.

Mindkát készülék egyszerűsített menürendszerrel van ellátva. Az IQ Routes esetében a szoftver úgy számolja ki az útvonalat, hogy figyelembe veszi a korábban mért forgalmi adatokat is.

MIndkét készülék április végétől lesz kapható, a Start2 39 900 forintos, míg az XL IQ Routes edition2 42 990 forintos áron.

Ajánlott linkek:

Új, olcsó navik TomTom-tól (Mobilport.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik