Tudomány

A Nintendo 3D-s játékkonzolt fejleszt

Különleges szemüveget nem igénylő, háromdimenziós játékkonzolt fejleszt a Nintendo.

Az egyelőre csak Nintendo 3DS névvel ellátott konzolt egy év múlva kezdhetik árulni. A tervek szerint az új hordozható szerkezet a Nintendo DS nyomába léphet. Utóbbi sorozatból 2004 óta világszerte több mint 125 millió darabot adtak el – hívta fel a figyelmet keddi közleményében a japán vállalat.

A Nintendo 3DS kompatibilis lesz a Nindento DS, illetve a Nintendo DSi konzolokon futó játékokkal, a gyártó további részleteket a június 15-én kezdődő Los Angeles-i E3 videojáték-vásáron fed fel az új fejlesztésről.

Értesülések szerint a háromdimenziós konzol képernyőátlója 10,2 centiméter lesz, ez valamivel kisebb a DSi készülékénél. Az új fejlesztésen három dimenzióban mozgatható joystick is helyet kap, csakúgy mint egy olyan mechanizmus, amely révén a felhasználók fizikailag is átérezhetik a játék egy-egy elemét.

Az utóbbi idők háromdimenziós mozifilmjei – az Avatar és az Alice Csodaországban – valóságos robbanást idéztek elő az elektronikai piacon. A japán Sony és Panasonic, illetve a dél-koreai Samsung már bejelentette, hogy háromdimenziós audiovizuális eszközök fejlesztésébe és gyártásába fog. Szakértők szerint a technika fejlődése révén a 3D-s látvány élvezetéhez szükséges szemüveg is hamarosan feleslegessé válik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik