Tudomány

Érkezik az új Internet Explorer

A Microsoft, sok egyéb mellett, bemutatta az Internet Explorer új, 9-es verzióját is a Las Vegas-i MIX10 konferencián.

Az egyik legfontosabb új tulajdonsága az IE9-nek, hogy nem támogatja a Windows XP operációs rendszert, várhatóan csak Windows Vista SP2 esetén hajlandó települni.

Az új böngésző egyben számos új technológia támogatását jelenti: a JavaScript motor teljesen új, Chakra névre hallgat, emellett végre támogatást kapnak az olyan szabványok, mint a HTML5, a CSS3, illetve az SVG2. Az ACID3 nevű teszten, amely egy böngésző azon képességét vizsgálja, mennyire képes pontosan megjeleníteni a webes szabványokat, az IE9 55 pontot ért el a 100-ból, ami messze jobb, mint a 8-as verzió 20 pontja, bár még mindig messze van a versenytársak átlagosan 100%-os megfelelőségének. A beépített JavaScript motort is tesztelte több szaklap, az eredmény azt mutatja, az új jövevény elég jól teljesít már most is.

Az Internet Explorer fejlesztői verziója tegnap óta le is tölthető a Microsoft weboldaláról, azonban ez még egy korai kiadás, így csak azoknak érdemes kipróbálni, akik az ezzel járó esetleges kellemetlenségeket el tudják viselni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik