Tudomány

Eltemették az IE 6-ot

A denveri Aten Design Group összedobott egy humoros oldalt is az eseménynek.

Március 4-én rendezték meg az Internet Explorer 6-os verziójának temetését, az elhalálozás indokaként a Google főhadiszállásán történt munkahelyi balesetet jelölték meg. Az eseményre összerakott weboldal tanúság szerint az elhunytat gyászolják rokonai, IE 8 és 9.

Aki nem tudott elmenni a temetésre, az virággal is képviseltethette magát, illetve a honlapra írhat megemlékező szövegeket.

Az esemény apropóját az adta, hogy a Google bejelentette, hogy a jövőben nem támogatja oldalainál az Internet Explorer hatos verzióját, sem a Docs, sem a GMail, vagy a YouTube esetében. Előttük például a Facebook már tavaly megszüntette az öregecske böngésző támogatását.

A Microsoft, amely évek óta arra buzdítja a felhasználóit, hogy cseréljék le a böngészőjüket újabb verzióra, vette a lapot és virágcsokrot küldött a temetésre, a kártyán a következő szöveggel: “Köszönet az együtt töltött szép évekért, IE 6. Találkozunk a MIX-en, ahol megmutatjuk az IE-mennyország egy kis darabját.” (A MIX a Microsoft által webtervezők számára szervezett konferencia).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik