Tudomány

A Sony a Wii nyomába ered

Lassan a Sony és a Microsoft is utoléri a Nintendót a mozgásérzékelős játékok terén.

Az egyre erősebb konzolokkal kijövő Sony és Microsoft minden bizonnyal csak ámultak, amikor a Nintendo kihozta a Wii-t, amelynek ugyan gyenge a grafikája, ellenben a mozgásérzékelős kontrollerekkel újfajta szabadságot teremtett a játékosok számára, valamint létrehozta a “casual gaming”, ami az olyan játékosokat jelenti, akik csak időnként játszanak a géppel, nem céljuk például egy epikus történet végigjátszása. Mindezek mellett a Nintendo nem ült a babérjain és egyre-másra jelentetett meg olyan játékokat és kiegészítőket, amelyekkel játékosok egy teljesen új rétegét tudta meghódítani, nem is beszélve az olyan jellegű alkalmazásokról, mint a Wii Fit, ami sokkal inkább sportprogram, mint játék.

A hatalmas sikert látva mind a Sony, mind a Microsoft igyekezett a Nintendo után loholni, utóbbi a teljesen kontrollermentes, emberi mozdulatokkal irányítható Project Natal-t jelentette be, amely ősszel érkezik, míg a Sony a PlayStation Move csomagot jelentette be.

Az új kontroller, amely felépítésében hasonló, mint a Wii-é, két részből áll és Bluetooth kapcsolattal csatlakozik az alapgéphez, azonban a belső szerkezete bonyolultabb, háromtengelyű gyorsulásérzékelő, vízszint-, és mágnesesség-érzékelő van benne. A kontoroller végén taálható világító gömb pedig ahhoz szükséges, hogy a géphez csatlakoztatott kamera lássa a kontroller mozgását.

A kezdőcsomag ára a hírek szerint 100 dollár alatt marad majd és tartalmazni fog játékokat is, hogy egyből használni lehessen az új vezérlőeszközt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik