Tudomány

Helyreállt a PlayStation konzolokat érintő hiba

Mára helyreállt az a tegnapi hiba, amely a régebbi PlayStation tulajdonosokat érintette és a készülék használhatatlanságát eredményezte.

Egy, az időkezeléssel kapcsolatos hiba tegnap számtalan, a “duci” PlayStation 3 konzolt használó játékos és fejlesztő idegeit borzolta: a gépen található hálózati adatok megsérültek, vagy elvesztek. Ilyenek voltak például az online játékok, vagy az azokban megszerzett trófeák. A jelenség leginkább úgy jelentkezett, hogy az érintett készülékekben a dátum visszaállt 2000 jaunár elsejére.

Először arra gyanakodtak, hogy a PlayStation Network hálózat állt le, azonban később kiderült, hogy a hiba a hálózatra nem csatlakozó gépek esetében is jelentkezik, miközben a hálózat a Slim modellek esetében tökéletesen működött.

A Sony kiadott egy közleményt, hogy a tulajdonosok lehetőleg ne kapcsolják be a készüléküket, ezen kívül azonban más információt nem szolgáltatott a hibáról. A Joystiq nevű játékkokkal foglalkozó portál mai híradásában arról számolt be, hogy újra játszhatók a játékok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik