Tudomány

Apple: most a WiFi szoftverek vannak soron

Az Apple igazán nem könnyíti meg a fejlesztők dolgát: megint kizártak számos iPhone alkalmazást az áruházból, minden különösebb magyarázat nélkül.

Néhány napja az okozott nem kis felháborodást, hogy évek óta sikerrel futó alkalmazásokat vett le ezrével a gyártó az iTunes Store-ból, azok szexuális tartalmára hivatkozva. A fejlesztők jogosan kérdezik, hogy ha idáig mehettek a szoftvereik, akkor most mi a baj velük, illetve azt is sérelmezik, hogy az Apple egyoldalúan, minden előzetes értesítés nélkül hozza meg ezeket a döntéseket, lehetőséget sem teremtve arra, hogy változtassanak a tartalmon. Amennyiben újra a letölhető szodtverek között akarják látni a sajátjukat, úgy újra át kell annak esnie a hosszadalmas engedélyezési procedúrán.

Most valamiért azokkal a szoftverekkel gyűlt meg a baja a gyártónak, amelyekkel ún. WiFi Hotspotokat, azaz vezetéknélkül internet-hozzáférési pontokat lehet felderíteni. Csak az a néhány tucat szoftver tűnt el, amely aktívan szkenneli a pontokat, az adatbázis-alapú megoldások maradhattak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik