Tudomány

Az Apple nekiment a HTC-nek

20 szabadalmának megsértése miatt panaszolta be a tajvani HTC-t az Apple az USA Nemzetközi Kereskedelmi Bizottságánál, illetve egy Delaware állambeli bíróságnál.

Az iPhone gyártója szerint a tajvani cég több, mind a felhasználói felületet, mind a hardvert érintő szabadalmat megsértett.

“Ülhetünk ölbetett kézzel és nézhetjük, hogy a versenytársaink ellopják a technológiánkat, vagy tehetünk ellene valamit. Úgy döntöttünk, teszünk valamit. A verseny egy egészséges dolog, de mindenkinek magának kell kifejleszteni a saját technológiáját, nem ellopni a miénket.” – jelentette ki Steve Jobs, az Apple vezetője.

Az Apple kérte, hogy a HTC-t az ügy lezárásáig tiltsák el azoknak a készülékeknek az amerikai forgalomba hozatalától, amelyek az inkriminált technológiát használják.

A HTC, amely a világ egyik legjelentősebb okostelefon-gyártója és Google készülékét, a Nexus One-t is gyártja, nyilatkozatában elmondta, hogy miután még nem olvasták az iratokat, így nem tudják kommentálni a bejelentést sem.

Úgy tűnik, sok más mellett 2010 a technológiai csatározások éve is lesz: az Apple-t a Nokia perelte be még tavaly októberben, mire az Apple viszontperrel élt decemberben. A Nokia ezt sem hagyta annyiban, az év utolsó napjaiban kibővítette a keresetet az iPhone gyártója ellen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik