Tudomány

Földrengés élőben

Majdnem 4 és fél millió ember nézte végig élőben a chilei földrengés eseményeit, valamint az ezzel kapcsolatos hawaii cunami-riadóval kapcsolatos híradásokat.
Kapcsolódó cikkek

A részben magyar hátterű Ustream videóközvetítő oldalon számtalan élő hírfolyam foglalkozott a tegnapi, helyi idő szerint fél négykor kitört földrengéssel és az azt követő cunami-riadóval. Az oldalon megjelentek mind hivatalos video-hírfolyamok, mind magánemberek mobiltelefonnal, webkamerával készített közvetítései.

A 8,8-as erősségű földrengés tönkretette a dél-amerikai ország fővárosának repülőterét, az áramellátás is leállt, a hírek szerint mintegy félmillió otthon sérült meg, vagy pusztult el és mintegy 700 ember haláláról szólnak a jelentések.

Nemcsak a Ustream, hanem a Twitter mikroblog-szolgáltató is jelentős szerephez jutott az események kapcsán: egyrészt sokan képekben számoltak be a katasztrófáról, amelyeket a Twitterre küldtek, másrészt szinte azonnal kialakult egy riadólánc, amelynek segítségével az emberek eltűnt ismerőseiket keresték

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik