Tudomány

Jelentkezz marslakónak!

Ha úgy érzed, rád van szükség az első marsi kolónián, és valóságshow-hősnek se lennél rossz, akkor ne habozz, és jelentkezz marslakónak!

Még nyáron írtunk a holland illetőségű Mars One projektről, amely 2023-ban egy valóságshow keretei közt küldené az első négy embert a vörös bolygóra. Nos, a „szereplőválogatás” végre elkezdődött, ráadásul nem kell tudósnak vagy asztronautának lenni – bárki jelentkezhet, aki elmúlt már 18 éves.

Az ideális pályázó természetesen értelmes, jó fizikai és mentális egészségnek örvend, és elkötelezett, mivel a leendő telepesek az indulás előtt nyolc évnyi tréningen fognak átesni. S bár ez nincs kimondva, valószínűleg az se baj, ha az ember szórakoztató, hiszen a projekt a szükséges anyagi források jelentős részét a nézettségtől reméli.

A nonprofit vállalat kommunikációs igazgatójának elmondása szerint már a követelmények kifüggesztése előtt is ezernyi megkeresést kaptak, vagyis a jelentkezők kiélezett versenyre számíthatnak.

S bár az még nem tisztázott, hogy pontosan mikor választják ki a négy szerencsést, az már igen, hogy ezt is egy tévéműsor keretein belül kívánják megoldani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik