Tech

Tízperces utazást kínál 78 millióért egy kínai cég

Deep Blue Aerospace
Deep Blue Aerospace

Turistákat küldene az űrbe a kínai Deep Blue Aerospace 2027-től – jelentette be az űrkutatási vállalat október 23-án. Egy jegyért 1,5 millió kínai jüant (körülbelül 78 millió forint) kérnének el.

A cég azt ígéri, ezért az árért életre szóló élményt adnak utasaiknak, akik a súlytalanság megtapasztalása mellett megfigyelhetik a Földet is a világűrből.

A turistákat egy Rocketaholic nevű rakéta és űrkapszula együttessel repítenék a Földön kívülre.

Amint a Space.com írja, a Rocketaholic hasonlít az amerikai Blue Origin űrcég New Shepard nevű rakéta és űrkapszula együtteséhez, amely 6 utas befogadására képes. A New Shepard repülései 10–12 percig tartanak indulástól a landolásig, feltehetőleg a kínai cég ügyfelei is nagyjából ennyi ideig tartó utat kapnak majd a pénzükért.

Deep Blue Aerospace A Rocketaholic illusztrációja.

A Deep Blue Aerospace képviselői elmondták, a Rocketaholic 2026-ban számos teszten fog átesni, hogy megbizonyosodjanak róla, teljesen biztonságos vele a repülés. Éppen ezért a kereskedelmi utazásokra csak 2027-től kerülhet sor.

Emellett egy másik kínai cég is tervez beleszállni az űrturizmusba: a CAS Space jelenleg is dolgozik a saját járművén, amely már a következő néhány évben készen állhat az utazásokra.

Kapcsolódó
Havonta indul turistajárat az űrbe
Vannak, akik évtizedek óta várnak erre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik