Tech

Több ezer állásra jelentkezett pár gombnyomással egy férfi

Maria Korneeva / Getty Images
Maria Korneeva / Getty Images

Sokak számára rendkívül feszültségekkel teli folyamat lehet a munkakeresés. A megfelelő önéletrajz sok helyen már nem elegendő: van, ahol kidolgozott portfóliót, valamint munkakörre és cégre szabott motivációs levelet várnak el a jelentkezőktől. A mesterséges intelligencia korában azonban már úgy tűnik, ez is megkerülhető – írja a 404Media.

A lap újságírója, Jason Koebler beszélt egy férfival, aki igénybe vette az interneten ingyenesen kipróbálható AI Hawk elnevezésű fejlesztést, amivel lényegében teljes egészében megspórolta a munkakeresés fáradalmait. Mint mondta, óránként 17 állásra jelentkezett, és mire a végére ért, összesen 2843 jelentkezést adott le.

A Githubon elérhető alkalmazás magától elkészíti az alany bemutatkozó levelét, önéletrajzokat generál, személyre szabott motivációs leveleket fogalmaz meg, sőt még az oldalakon szükséges mezőket is bepipálja, hogy leadható legyen a jelentkezés.

A rendszer sajátossága, hogy magától végigpásztázza az álláskeresési oldalakon fellelhető ajánlatokat, így nem hogy a pályázással, de még a kereséssel sem kell bajlódni. A Neosmart szerint az alkalmazás lehetővé teszi az ajánlatok speciális kritériumok szerinti szűrését is, mint például a hely, a munka típusa, a fizetés vagy a szükséges készségek alapján.

Hogy az ehhez hasonló eszközök mennyire lesznek hatásosak, az kérdéses, de lehetséges, hogy az MI által elküldött jelentkezést egy másik automatizált rendszer nézi majd át: egy 2023-as felmérés szerint a munkavállalókat kereső cégek 42 százaléka alkalmazza a technológiát a jelöltek előzetes felmérésére, teszi hozzá a TechCrunch.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik