Tech

Lopásgátló funkciók érkeznek az androidos mobilokra

d3sign / Getty Images
d3sign / Getty Images

A Google a májusi I/O 2024-es rendezvényén bejelentett néhány lopásgátló beállítást az androidos mobilokra. A 9to5Google szerint ezeket a funkciókat most elkezdték bevezetni az Android 10-nél frissebb rendszert futtató eszközökön.

Az egyik ilyen új funkció a Theft Detection Lock (magyarul: lopásérzékelő zár), amelynek célja, hogy lopás esetén teljesen lezárja a telefont és az azon lévő adatokat is hozzáférhetetlenné tegye. A funkció alapja egy mesterséges intelligencia, amely a hírek szerint képes észlelni a készülék eltulajdonítását.

Ha mégis olyan ügyes a tolvaj, hogy nagyobb feltűnés nélkül zsebre tudja vágni a mobilt, a Remote Lock (vagyis a távoli lezárás) funkció segítségével bármilyen másik eszközről el lehet végezni annak lezárását, így a tulajdonosnak nem kell féltenie az adatait.

Végül pedig érkezik az Offline Device Lock funkció is, amely automatikusan lezárja az androidos eszköz képernyőjét, ha megszűnik a mobilkapcsolat.

Ez azért hasznos, mert a rablók körében bevett gyakorlat, hogy az ellopott eszközt gyorsan offline állapotba helyezik, így a tulajdonosa már nem tudja távolról lezárni. Az újdonságnak köszönhetően, amennyiben az eszköz offline állapotba kerül, azonnal hitelesítést kér.

Google / 9to5Google

Amennyiben a funkció az ön számára is elérhetővé válik, a Google szolgáltatások Theft Protection (Lopásvédelem) menüpont alatt lehet majd aktiválni. Az említett funkciókat egyesével lehet jóváhagyni, így teljes mértékben ránk van bízva, milyen opciókkal szeretnénk élni. A funkciók már elérhetők a Google Play-szolgáltatások 24.40.33-as számú bétaverziójában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik