Tech

Videón a világrekorder drónshow

Mark Newman / Getty Images
Mark Newman / Getty Images

Guinness-rekordot állított fel egy brit férfi: három perc alatt a lehető legtöbb emojit jelenítette meg drónok segítségével – írja a UPI. Christopher Bradbury rákos betegsége kezelése alatt kezdett el érdeklődni a drónshow-k iránt, mint elmondta, 2007-ben előbb modellrepülőkkel foglalkozott, miközben kemoterápián esett át. Az, hogy új hobbija miatt kimozdult otthonról, terápiájának és mentális jólétének is jót tett.

Az évek során sokat fejlődött, a drónok végül élete részévé váltak, ma már tévé- és filmfelvételeket készít, és földmérési munkák számára gyűjt adatokat, emellett drónrajokat is irányít.

A közelmúltban 109 eszközt programozott be úgy, hogy azok emojikat formázzanak.

A megjelenített formák között többek között padlizsán, rakéta, mágnes és különböző arcok láthatóak. A férfinek három perc alatt 30 emojit sikerült megformálnia, megdöntve ezzel a korábbi 24-es csúcsot.

Bradbury szerint rengeteg háromdimenziós térbeli tervezésre van szükség ahhoz, hogy minden biztonságos legyen. A férfi hozzátette: örülne, ha idővel megdöntenék mostani rekordját, és ehhez az ő videója jelentené az inspirációt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik