Tech

Hasznos jelzés érkezik a Google keresőjébe

Dilara Irem Sancar/Anadolu via Getty Images
Dilara Irem Sancar/Anadolu via Getty Images

A Google egy új ellenőrző funkciót tesztel a keresőjében, amely segíthet megelőzni, hogy a felhasználók megtévesztő, csaló webhelyekre tévedjenek. A hitelesített oldalak neve mellett található jelzés a már jól ismert kék pipa – írja a The Verge.

A lap munkatársa ilyen kék pipákat talált a Microsoft, a Meta, az Epic Games, az Apple, az Amazon és a HP hivatalos webhelyeinek linkjeinél is, ám amikor átjelentkezett egy másik Google-fiókba, már nem voltak ott a pipák. Ez arra utal, hogy egyelőre csak kísérleti funkcióról lehet szó, egyelőre pedig nincs arról információ, mikor vezethetik be véglegesen.

Ha a pipa fölé helyezzük az egeret, az alábbi tájékoztató szöveg ugrik fel:

Ez az ikon azt hivatott jelölni, hogy a vállalat tényleg az, amelynek mondja magát. A Google ugyanakkor nem vállal felelősséget a cég megbízhatóságáért, és a termékeiért sem.

Nem először jelenik meg a pipa a Google felületein: azután, hogy a Gmail webes felületén már egy ideje elérhető volt, a mobilalkalmazásban is megjelent nemrégiben a hitelesítő kék pipa, ami azt jelöli, hogy a beérkezett e-mail feladója megbízható-e. A cégeknek ugyanakkor külön lépéseket kell tenniük ahhoz, hogy részesüljenek a kiemelésben – ez bizonyára a böngészőben is így lesz.

Kapcsolódó
Olyan jelzést kap a Gmail, amire érdemes lesz figyelni
Apró, de fontos változás, ami segíthet kiszűrni a csalókat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik