Tech

A TCL új mobilja egyetlen gombnyomásra ebook-olvasóvá válik

TCL
TCL
Az egyik legismertebb kínai gyártó olyan okostelefont készített, amelyen elég egyetlen gombot megnyomni ahhoz, hogy egy teljesen új készülék birtokában találjuk magunkat.

A kínai TCL márkát a legtöbben bizonyára a televízióiról ismerik, márpedig a kínai gyártó telefonokat is készít, méghozzá szép számmal. Ennek ékes példája a Magyarországon októberben bemutatott TCL NXTPAPER 50 5G készülék, ami sokkal több, mint egy rendkívül kedvező árú okostelefon: ez ugyanis egyben egy ebook-olvasó is. A TCL NXTPAPER 50 5G készüléket a gyártó egy méretes, 6,8 hüvelykes FHD+ felbontású képernyővel ruházta fel, amely amellett, hogy remek, 120 Hz-es képfrissítéssel bír, az úgynevezett NXTPAPER technológiát használja, amely képes az okostelefon kék fényét egy pillanat alatt átalakítani az e-book olvasóktól ismerős, szemkímélő felületre.

A NXTPAPER szemkímélő technológia a TÜV által is jóváhagyott, legmagasabb minőségben szűri a szemre káros kékfény-kibocsátást, ezáltal gyerekeknek vagy szemüvegeseknek kifejezetten ajánlott, mert nem károsítja a szemet. Valamint a tükröződésmentes kijelző napsütésben, illetve direkt napfényben is jól olvasható.

Ezt a funkciót a dedikált e-ink gombbal, a NXTPAPER Key-vel tudjuk előhívni, amely egyúttal a különböző alkalmazások értesítéseit is lenémítja, így megadva a lehetőséget, hogy teljesen kikapcsolódjunk olvasás közben. A monokróm megjelenés alkalmazkodik a különböző fényviszonyokhoz, minimalizálja a káros kékfényt, és csökkenti a tükröződést. Emellett a mobil méretes, 5010 milliamperórás akkumulátorát is kíméli, melynek köszönhetően nem kell azon izgulnunk, hogy van-e töltő a közelünkben. A gyártó szerint akár 7 napot is kihúzhat a készülék, ha ebook-módban használjuk, a 33 wattos gyorstöltéssel pedig gyorsan fel tudjuk tölteni.

TCL

A mobil fotózás és videózás terén is remekül teljesít, amiről egy 108 megapixeles főkamera, egy 8 megapixeles, ultraszéles látókörű szenzor, valamint egy 2 megapixeles makróegység gondoskodik. A MediaTek Dimensity 6300 lapkával felszerelt készülékből pedig természetesen a mesterséges intelligencia sem maradt ki: a Microsofttal való együttműködés révén számos funkció érhető el a felhasználóknak. A Text Assistant funkció megkönnyíti a fordítást, az összefoglalást és a tartalomírást, a Writing Assistant segít meghívókat küldeni, emaileket írni, jegyzőkönyvet készíteni, a Voice Memo pedig kulcsszerepet játszik a beszélgetések rögzítésében és összefoglalásában. Mindezt úgy, hogy közben az adataink is biztonságban vannak.

Attól pedig biztosan nem kell félnünk, hogy a készülék kezét elengedi a gyártó, ugyanis a biztonsági frissítések révén 2029-ig biztosan használhatjuk majd a mobilt, emellett az Android 16-ig a nagy rendszerfrissítésekből sem lesz hiány. A TCL NXTPAPER 50 5G természetesen az eddig felsoroltak mellett is számos hasznos funkcióval bír: a 8 gigbájt RAM-mal és 256 gigabájt belső tárhellyel felszerelt készülék Micro SD-kártyával akár 2 terabájtig is bővíthető. Adott továbbá az NFC- és eSIM-támogatás, valamint a manapság már ritkaságszámba menő jackcsatlakozó is ott díszeleg.

A gyártó a készülék megjelenésekor plusz tokot is biztosít a vásárlóknak, integrált tollal, amely – amellett, hogy rendkívül hasznos kiegészítő lehet a jegyzetelés és az olvasás során is – még a sérülésektől is védi a készüléket. Ehhez mindössze annyit kell tennünk, hogy regisztrálunk a www.tclmobilepromo.hu promóciós weboldalon. A TCL NTXPAPER 50 5G kb. ajánlott fogyasztói ára 90.000 Ft körül van.

TCL

Ajánlott videó

Olvasói sztorik