Tech

Újabb helyen tűnnek fel reklámok a YouTube-on

Didem Mente/Anadolu via Getty Images
Didem Mente/Anadolu via Getty Images

A YouTube-on az elmúlt években egyre több reklám jelent meg, a Google pedig mindemellett a reklámblokkolókkal is folyamatos harcot folytat. Most pedig kiderült, újabb helyen fognak feltűnni reklámok, ahol eddig nem voltak, írja a 9to5Google.

A Google májusban közölte, hogy a videók szüneteltetésekor megjelenő képernyőn is feltűnnek majd a hirdetések, azt azonban nem közölték, mikortól. Most azonban néhány felhasználó már arról írt, hogy elkezdtek megjelenni nekik a reklámok, amikor megállították a videót.

A tapasztalatok szerint szüneteltetéskor összemegy a tartalom, és a jobb oldalon megjelenik képes formátumban egy hirdetés. Szerencsére van egy dismiss, vagyis elvetés gomb is mellette, így bezárhatjuk ha zavar. Ez azonban külön erőfeszítést igényel.

Hogy mikor jelenhet meg az újítás minden felhasználónál, azt egyelőre nem tudni. A YouTube egyébként hosszabb, átugorhatatlan reklámokkal és QR-kódokkal is kísérletezik a hirdetések terén, teszi hozzá a hvg. Aki pedig szeretné elkerülni a reklámok hadát, annak szeptembertől jobban a zsebébe kell nyúlnia, ugyanis alaposan megdrágul a YouTube Premium.

Kapcsolódó
Brutálisan megdrágul a YouTube Premium
A családi csomagért majdnem dupla annyit kell majd fizetni, mint eddig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik