Tech

Megreformálja a gmailes levelezést a Google

Jaque Silva/SOPA Images/LightRocket via Getty Images
Jaque Silva/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

A Google minden eseményén azt hangsúlyozza, hogy megkezdődött a Gemini-korszak, ez pedig abból a szempontból nem túlzás, hogy a cég szépen lassan minden alkalmazásával kompatibilissá teszi saját mesterséges intelligenciáját. A Chrome böngésző után most a Gmail is megkapta ezt az újítást, írja a Verge.

A Gmail Q&A, vagyis kérdések és válaszok funkciójának használatával olyan feladatokat adhatunk az MI-nek, ami hosszú perceket spórolhat nekünk a hétköznapok folyamán.

A Google blogbejegyzése szerint feltehetünk kérdéseket a Gemininek a beérkező levelekkel kapcsolatban, sőt akár konkrét részletek megkeresését is kiadhatjuk feladatként a számára. Emellett a Gemini rá tud majd szűrni, majd akár felolvasni és megválaszolni is képes lesz az eddig olvasatlan e-maileket, ha arra kérjük. A techóriás szerint pedig az sem okoz gondot, hogy témák vagy feladók szerint rendszerezze a leveleket.

A Google közlése szerint az Android rendszeren való bevezetés már megkezdődött, a funkció pedig hamarosan elérhető lesz iOS-en is. Ez azonban már nem minden felhasználó számára lesz elérhető: a használatához ugyanis Google One AI Premium előfizetéssel kell rendelkeznie.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik