Tech

Elon Musk kamu videót terjeszt Kamala Harrisről

Jim Vondruska/Getty Images
Jim Vondruska/Getty Images

Deepfake technológiával készült videót osztott meg Kamala Harrisről Elon Musk az X-en, amivel megszegte a saját platformjának irányelveit, írja a France24. A kamu videón Harris arról beszél, hogy Joe Biden szenilis, magáról pedig azt mondja, hogy csak a bőrszíne és a neme miatt lehetett belőle potenciális jelölt, és valójában fogalma sincs, hogyan kell egy országot vezetni.

A videót eredetileg Chris Kohls podcaster töltötte fel X-re, ekkor még meg volt jelölve a videó, hogy paródiáról van szó, nem sokkal később, amikor viszont már Musk osztotta tovább, nem fűzött hozzá ilyen magyarázatot, teszi hozzá a Telex. A republikánus elköteleződésű milliárdos azzal a szöveggel posztolta a videót, hogy „Ez nagyszerű!”.

Musk megosztása több mint 130 millió megtekintést generált, míg Harris eredeti videója nagyságrendekkel kevesebbet.

Az eset sokak szerint aggodalomra ad okot, mivel a novemberi amerikai elnökválasztás előtt könnyen elszabadulhat a dezinformációs háború, főleg ha az egyik legnagyobb közösségi platform első embere terjeszti azokat.

A Tesla, SpaceX és számos vállalat tulajdonosaként ismert milliárdos, aki a kampányban nyíltan támogatja Donald Trumpot, olyannyira kiáll a videója mellett, hogy Gavin Newsom, Kalifornia demokrata kormányzó bejegyzésére, miszerint az ilyen videókat be kéne tiltani, azt válaszolta, hogy márpedig „a paródia még legális Amerikában.”

Mindezt annak ellenére, hogy a Verge szerint a milliárdos által megvásárolt X platform irányelvei között egyértelműen ott szerepel, hogy a „mesterséges, manipulált vagy kontextuson kívüli média, amely megtévesztheti vagy megzavarhatja az embereket” nem engedélyezett az oldalon.

Kapcsolódó
Elon Musk havonta 45 millió dollárt készül adni Trump kampányára
Az America Pac célja, hogy a republikánusok mozgósításért és szavazatszerzésért tett erőfeszítéseit finanszírozza kiélezett csatatérállamokban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik