Tech

Mókásan reagált a KitKat a fél világot lebénító informatikai hibára

Könnyedén kezelték a milliók életét megkeserítő szoftveres problémát.

2024. július 19. úgy fog bevonulni a történelembe, mint a nap, amikor egyetlen szoftverfrissítés órákra megbénította a fél világot. A CrowdStrike szoftvercég által az egyik kibervédelmi programjához kiadott frissítés rengeteg Windows operációs rendszert futtató számítógépnél és szervernél okozott kikerülhetetlen kék halált (Blue Screens of Death, avagy BSOD), ami világszerte informatikai leállást okozott reptereken, légitársaságoknál, korházakban, bankokban és egyéb intézményekben, de boltokban is, ahol egyszerűen nem volt hajlandó üzemelni a kassza.

A 24.hu külön cikkben foglalkozott a CrowdStrike eset hátterével és tanulságaival, és bár valóban komoly és elgondolkodtató esetről van szó, akadtak olyanok, akik könnyedén, humorral reagáltak a milliók életét megkeserítő szoftveres problémára.

Ezt tette a népszerű édesség, a KitKat hivatalos X (lánykori nevén Twitter) csatornája mögött álló csapat is, akik július 19-én, kora délután, mikor már kezdett kezelhetővé válni a káosz, a márkához abszolút méltó közösségi média poszttal álltak elő.

Úgy látszik a számítógéped éppen tart egy kis szünetet, neked is ezt kellene tenned!

– olvasható a piros hátterű képen, és a szöveg nemcsak a KitKat szlogenjét (Have a break, have a KitKat) idézi meg nagyon ügyesen, de egy jókora smiley is került mellé, utalva a BSOD képernyőre, aminél pontosan ennek az ellenkezője, egy hatalmas szomorú smiley jelzi, hogy gond van a Windows operációs rendszerrel.

Microsoft A képernyő, amivel sokan szembesültek tegnap, és amire a KitKat egész ügyesen reagált.
Kapcsolódó
Egyetlen szoftverfrissítés elég volt, hogy káosz söpörjön végig a Földön
Egy kibervédelmi szoftver keserítette meg milliók életét július 19-én.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik