Tech

Kamerát kapnak az Apple fülhallgatói

All the rights for presented photos are my own. / Getty Images
All the rights for presented photos are my own. / Getty Images

Beépített kamerákat kaphatnak az Apple AirPods fülhallgatói, írja a Mashable. Bár ez furcsán hangozhat egy olyan eszköz esetében, amelynek elsődleges célja a hang eljuttatása a fülbe, mégis jó oka van a cupertinói cégnek a fejlesztésre: a térbeli hangzás fejlesztése.

Ming-Chi Kuo, az Apple elemzője elmondta, hogy 2026-ra tervezik az infravörös kameramodulokkal rendelkező AirPodsok sorozatgyártását. Ezek a kamerák hasonlóak lehetnek az iPhone-on található Face ID-hoz, és nagy valószínűséggel az Apple egyik fő beszállítója, a Foxconn gyártja majd azokat.

A kamerák a hírek szerint képesek lesznek észlelni a környezeti változásokat, így új térbeli hangélményeket tesznek lehetővé.

Az elemző által bemutatott példa szerint az Apple Vision Pro mellett használva a leendő AirPods készüléket bármerre is nézünk majd, abból az irányból fog szólni a hang. Azt nem tudni, hogy csak a Vision Próval fognak-e ezek működni.

Az Apple egyébként már az iOS 18-cal behoz új élményeket az AirPods felhasználóknak, ugyanis egy egyszerű bólintással vagy a fejcsóválással lehet majd fogadni vagy elutasítani a hívásokat. A játék közbeni térbeli hangzás is be fog mutatkozni a legújabb AirPods, AirPods Pro vagy AirPods Max egységek tulajdonosainál az iOS18 telepítésével.

Kapcsolódó
Új korszakot nyitott az Apple: a kütyünk mindent megcsinál helyettünk
A rendszerei kisebb ráncfelvarrása mellett óriási újdonságokról is lerántotta a leplet az Apple az éves fejlesztői konferenciáján.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik