Tech

Hasznos újítást kapnak az Apple-eszközök

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Az iOS 18 ugyan még mindig béta tesztelési fázisában van, már jó néhány újdonság ismert. Az egyik új funkció a Vocal Shortcuts, amely alapvetően a kisegítő lehetőségek között kapott helyet, néhányan azonban megfigyelték, hogy másra is használható, írja a a kisegítő lehetőségek köz.

A funkció lehetővé teszi, hogy a felhasználók egyéni hangkifejezéseket rendeljenek a parancsikonok indításához és a különféle feladatok végrehajtásához az Apple eszközeiken.

Ez programozható úgy is, hogy magát a Sirit is aktiválja, ami azt jelenti, hogy a „Hey Siri” helyett mással is életre kelthetjük az asszisztenst.

Mindez remekül hangzik, azonban érdemes figyelni néhány korlátozásra. Például hogy az egyéni ébresztőszó csak azon az eszközön működik, amelyen be van állítva, és nem szinkronizálódik az egyéb Apple eszközökkel. Ez utóbbiak esetében továbbra is a „Hey Siri” felszólítás lesz az ébresztő.

Arra is figyelni kell, hogy a személyre szabott kifejezés kimondása után rövid szünetet kell tartania, mielőtt a tényleges kérést megfogalmazná valaki, ami megzavarhatja az interakció természetes folyamatát. Viszont a „Hey Siri” felszólítás továbbra is működik az asszisztens felébresztésében, még akkor is, ha valaki egyéni ébresztőszót állít be a Vocal Shortcuts segítségével, teszi hozzá a hvg.

Kapcsolódó
Új korszakot nyitott az Apple: a kütyünk mindent megcsinál helyettünk
A rendszerei kisebb ráncfelvarrása mellett óriási újdonságokról is lerántotta a leplet az Apple az éves fejlesztői konferenciáján.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik