Tech

A SpaceX egykori dolgozói perelték be Elon Muskot

Apu Gomes / Getty Images
Apu Gomes / Getty Images

Beperelte Elon Muskot a SpaceX nyolc volt alkalmazottja – írja a Space.com. Az űripari cég egykori munkavállalói szexuális zaklatással és a szivárogtatások megtorlásával vádolják az elnök-vezérigazgatót.

A nyolc felperes még 2022-ben tett közzé egy nyílt levelet a SpaceX vezetőinek címezve, amelyben Elon Musk viselkedését bírálták. A vállalat erre válaszul szerződést bontott velük, többek között ez is hozzájárult a per létrejöttéhez. A felperesek emellett azt is állítják, hogy a milliárdos mindannyiukhoz intézett szexuális töltetű megjegyzéseket, amelyek ellenséges és bántalmazó munkahelyi légkört teremtettek.

Azt is megjegyezték továbbá, hogy Musk számos sértő bejegyzést osztott meg az azóta X-re átkeresztelt Twitteren, amelyek szintén kihatással voltak a munkahelyi viszonyokra. Úgy vélik, a cégvezető szexista posztjai például azt az érzetet keltették egyes alkalmazottakban, hogy az ilyen viselkedés elfogadott a SpaceX-nél, ezért többször is előfordult, hogy magas beosztású mérnökök a nőkre és az LMBTQ-közösség tagjaira nézve sértő módon viccelődjenek.

A Space.com az üggyel kapcsolatban megkereste a SpaceX-et, a cég azonban egyelőre nem válaszolt nekik.

Kapcsolódó
Saját egykori cégét perelte be Elon Musk
A milliárdos szerint az OpenAI az emberiség érdekei helyett a profitot tartja szem előtt, ezzel pedig megsérti a cég alapelveit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik