Tech

Ezzel venné rá az Apple a felhasználóit az új iPhone-ok megvásárlására

Apple
Apple
Hosszú évek után tényleg úgy néz ki, hogy az Apple előrukkolt egy olyan újítással, ami miatt megéri új iPhone készüléket venni.

Az Apple éves fejlesztői konferenciáján nagy bejelentést tett, és lerántotta a leplet az eddig használt alkalmazásokba beépülő mesterséges intelligencia megoldásáról, az Apple Intelligence-ről. A fejlesztés kiemelkedik az eddigi gyártók megoldásai közül, mégis van egy nagy hibája: nem nagyon működik visszamenőlegesen, írja a Wired.

Az Apple Intelligence az év végén megjelenik iPhone-ra, Mac-re és iPadre, azonban a mesterséges intelligencia funkciókat kizárólag az iPhone 15 Pro és Pro Max készülékeken lehet majd kipróbálni, amelyeket már az Apple A17 Pro chipjét kapták meg. Emellett azok az iPad Pro és Air, illetve Mac gépek is tudják majd élni a frissítéssel, amelyek legalább M1-es chippel vannak felszerelve.

A vállalat nem árulta el pontosan, miért korlátozza az Apple Intelligence szolgáltatásait a legújabb és legdrágább hardverekre, bár az iparági szakértők úgy vélik, hogy a kisebb teljesítményű chipek nem biztos, hogy képesek lennének olyan eredményre, amit az Apple elvár.

Akár technikai követelmény, akár termékmegkülönböztetési stratégia áll a döntés mögött, ez lehet az Apple legjobb trükkje arra, hogy meggyőzze vásárlóit, hogy idén ősszel új iPhone-ra van szükségük.

Mindez pedig igencsak fontos, ugyanis bizonyára nem volt olcsó az a partnerség az OpenAI-jal, melynek fejében az iPhone-felhasználók ingyen vehetik igénybe a ChatGPT legfejlettebb változatát. A cupertinói cég májusi bevételjelentésében pedig jelezte, éves szinten 10 százalékos visszaesést tapasztalt az iPhone-eladásokban, ami a legnagyobb 2020 óta, amikor néhány üzemet be is kellett zárni.

Ám mivel az Apple Intelligence kezdetben csak angol nyelven lesz elérhető, nem valószínű, hogy azonnal fellendítené a globális iPhone-eladásokat – például Kínában, az Apple egyik legfontosabb piacán. Az első  nagyobb frissítési ciklus jövőre fog megtörténni, amikor több nyelvet adnak hozzá, így reálisan ekkor lehet nagyobb ugrásra számítani.

Kapcsolódó
Új korszakot nyitott az Apple: a kütyünk mindent megcsinál helyettünk
A rendszerei kisebb ráncfelvarrása mellett óriási újdonságokról is lerántotta a leplet az Apple az éves fejlesztői konferenciáján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik