Tech

A sötét középkorba látogat a legendás Doom

Microsoft / Xbox
Microsoft / Xbox

A Microsoft tulajdonában lévő Xbox az idei Games Showcase rendezvényen rengeteg újdonságról, többek közt új hardverekről is lerántotta a leplet. A legizgalmasabb információ azonban talán az volt, hogy Phil Spencer, az Xbox vezetője megerősítette, hogy a Microsoft több saját játéka érkezik más platformokra, például a PS5-re és a Nintendo Switchre, írja a Verge.

Emellett persze több címet is felfedtek, néhány esetben pedig rövid kedvcsinálókat is láthattunk, ebből válogattuk össze a legizgalmasabbakat.

A Bethesda Softworks bejelentette a várhatóan 2025-ben megjelenő Doom: The Dark Ages című játékot, ami az egész Doom-univerzum előzménye lesz, így a történet még bőven azelőtt játszódik majd, hogy megindult volna a démonok inváziója. Az új Doom Spencer bejelentéséhez hűen PlayStation 5-re, Xbox Series X/S-re és PC-re is elérhető lesz majd.

Az Activision felvásárlásával több impozáns franchise is az Xbox tulajdonába került, és nem is kellett sokat várni nagy bejelentésre. A bemutatón lerántották a leplet a Call of Duty: Black Ops 6-ról, ami október 25-én debütál majd, és rögtön elérhető lesz Microsoft Xbox Game Pass kínálatában. A Treyarch és a Raven Software által fejlesztett Black Ops 6 a hidegháború végén, a ’90-es évek elején fog játszódni, és nagyrészt Dél-Európában, Oroszországban, az Egyesült Államokban és a közel-keleti sivatagokban bontakozik majd ki a sztori.

Előzetest kapott emellett a State of Decay 3, a Starfield első nagy kiegészítője, a Shattered Space, valamint a Diablo IV kiegészítője, a Vessel of Hatred is, amelynek megjelenési dátuma október 8-a.

Bemutatták a The Initiative és a Crystal Dynamics által fejlesztett, új Perfect Dark játékot is, amelynek fejlesztése már 4 éve zajlik. A 20 éves múltra visszatekintő Fable franchise is új szoftverrel bővül, amelynek megjelenése 2025-re várható.

Bejelentették továbbá a sok éves múltra visszatekintő Life is Strange Double Exposure névre keresztelt játékát is, ami október 29-én jelenik majd meg. Emellett az Assassin’s Creed Shadows első képkockáit is meg lehetett csodálni, amelyről a Ubisoft rövidesen újabb információkat oszt majd meg.

Érdemes megemlíteni továbbá a Gears of War E-Day-t és a Bethesda Indiana Jones and the Great Circle című fejlesztését is: előbbi még nem kapott megjelenési dátumot, míg utóbbi várhatóan decemberben kerül majd a boltok polcaira.

Kapcsolódó
Három új Xbox-konzolt mutatott be a Microsoft
Hatalmas újdonságokra azért senki ne számítson.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik