Tech

Kibertámadás érte a TikTokot

Jaap Arriens/NurPhoto via Getty Images
Jaap Arriens/NurPhoto via Getty Images

Kibertámadást érte a TikTok közösségi applikációt a BBC tudósítása szerint: a hackerek több híresség és jelentős eléréssel bíró profilt is megtámadtak, például a CNN, a Sony és Paris Hilton profilját, előbbit pedig sikerült is feltörni.

A kínai ByteDance tulajdonában lévő videómegosztó platform közölte, már az érintett felhasználókkal együttműködve dolgoznak azon, hogy a lehető leghamarabb helyreállítsák a hozzáférést a fiókokhoz. A támadás a TikTok közvetlen üzenetein keresztül továbbított rosszindulatú programokkal terjedhetett, amelyek befolyásolhatták a fióktulajdonosok profiljukhoz való hozzáférését.

A hackerek céljai ugyanakkor nem világosak, ugyanis az érintett fiókok egyike sem kezdett el tartalmat közzétenni.

A TechCrunch információi alapján a CNN fiókját még múlt héten törhette fel egy hacker, ezért a fiókot több napra el kellett távolítani. A híroldal közölte, hogy a TikTokkal együttműködve további intézkedéseken dolgozik annak biztosítása érdekében, hogy a fiók biztonságban maradjon az amerikai elnökválasztást ideje alatt.

A támadás néhány nappal azután történt, hogy Donald Trump elnökaspiráns csatornát indított a TikTokon, annak ellenére hogy elnöksége alatt nemzetbiztonsági kockázatnak nevezte a platformot. A TikTok betiltása most is napirenden van. 170 milliós amerikai felhasználói táborával jelentős befolyással van az emberekre, egy, az elnökválasztáshoz közeli sikeres támadás pedig nem vetne jó fényt a platformra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik