Tech

Hasznos újítás jön a Gmailbe

Thomas Trutschel/Photothek via Getty Images
Thomas Trutschel/Photothek via Getty Images

Napjainkban szinte már minden szolgáltatás igénybevételéhez szükség van email-címre, így bizonyára sokak levelezésében káosz uralkodik. A Gmail eddig is próbálta mappákba rendezni a leveleinket prioritás szerint, ám még ezen a szűrőn is sok kéretlen tartalom át tudott csúszni.

A Google most egy újabb szűrővel segít nekünk: megújul a Frissítések mappa iOS-en és Androidon, hogy a Gmail az alacsony besorolású e-maileket ebbe a mappába helyezze, írja a 9to5Google.

Ezek a levelek általában nem igényelnek komolyabb figyelmet. Ide tartoznak például az automatikus visszaigazolások, számlák és egyéb levelek, melyekre alapvetően nincs szükség. A hvg szerint a Google már tesztelte a funkciót egy ideje, és most széles körben is bevezeti az okoskészülékeken.

A funkciót persze ki is lehet kapcsolni: ehhez a Beállítások – E-mail-fiók – Beérkezett levelek kategóriái menüpontot kell felkeresni. Az új funkció automatikusan bekapcsolásra kerül majd, ha nem tiltotta le az alkalmazás magától történő frissítését.

Kapcsolódó
Fontos változás jön a Google biztonsági beállításaiba
Régi biztonsági kiskaput zár be a Google.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik