Tech

Jelentős áremelés jön a Diginél

MTVA/Bizományosi: Róka László
MTVA/Bizományosi: Róka László

A havidíjak jelentős megemelése után a kiszállási díjon, valamint az óradíjon is emel a 4iG tulajdonában lévő Digi, írja a Media1.

A cég egyik ügyfelének kiküldött tájékoztatás szerint július 6-ától 11500 forintos kiszállási díjat kell fizetnie az ügyfeleknek, ami 6 ezer forinttal haladja meg az eddig érvényben lévő 5500 forintos díjat.

Ez azt jelenti, hogy több mint duplájára, az eddigi összeg 209 százalékára nő annak költsége, ha ki kell hívni a szerelőt a helyszínre.

A rezsi és a munkaóradíj mértéke 7 ezer forint lesz óránként, ami 2 ezer forintos emelést jelent az eddigi 5 ezer forintról. Ennél a díjtételnél tehát az eddigi összeg 140 százalékát kell fizetnie az ügyfeleknek munkadíjként.

Frissítés

Cikkünk megjelenése után a 4IG az alábbi közleményt küldte el lapunknak:

 

A DIGI Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. pontosítja azokat a sajtóinformációkat, mely szerint a szolgáltató indokolatlan áremelésre készülne. A távközlési vállalat arról tájékoztatta előfizetőit a napokban kézbesített számlalevelekben, hogy 2024. július 6-tól megemelt kiszállási díjat számláz ki azokban az esetekben, amikor az ügyfélnek felróható okból műszaki hiba keletkezik (pl. az ingatlanban felújítás során vezetékszakadás, elhangolódott a tv készülék, az előfizető által tartott kisállat elrágja a vezetéket stb.).

 

Amennyiben a műszaki probléma a DIGI oldaláról merül fel, a szervízhálózat által nyújtott helyszíni hibajavítási szolgáltatások a jövőben is díjmentesek. A szolgáltató által megemelt kiszállási díj a működési költségek figyelembevételével és azok mértékével módosult, mely a piacon ismert díjakkal azonos mértékű vagy kedvezőbb.

Kapcsolódó
Mától megdrágul a telefonálás, a tévézés és az internetezés is
Alaposan megdrágulnak a csomagok, mutatjuk a részleteket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik