Tech

Az okostelefonok alternatívájának szánták, csúfos bukás lehet a vége

Humane
Humane

A megjelenése előtt sokan azt várták a Humane AI Pinjétől, hogy akár a mobiloknak is kihívót állíthat, az első reakciók és tesztek alapján egészen pocsékra sikerült a fejlesztés: a mesterséges intelligencia asszisztens lassú és sokat hibázik, maga a hardver pedig melegszik, és gyorsan merül.

A cég MI-asszisztens projektje olyannyira befuccsolt a Bloomberg értesülései szerint, hogy a két tulajdonos, Imran Chaudhri és Bethany Bongiorno volt Apple-alkalmazott már a cég eladásán gondolkodik. A Verge szerint már célösszeg is van:

nagyjából 750 milliótól 1 milliárd dollárig terjedő összeget várnának az üzletért cserébe.

A Bloomberg jelentése kiemeli, hogy a Humane korábban összesen 230 millió dollárt gyűjtött össze befektetőktől, köztük az OpenAI vezérigazgatójától, Sam Altmantól, akiről azt pletykálják, hogy a Humane kütyüjének negatív fogadtatását látva már egy ettől független kütyün dolgozik az Apple korábbi tervezőjével, Jony Ive-val.

A Humane vállalat értékét 2023-ban nagyjából 850 millió dollárra tették a befektetők, ám ez még az AI Pin megjelenése előtt volt. Az eltelt időben minden bizonnyal csökkent a cég értéke a negatív kritikák miatt. A vállalat egyébként ígéretet tett a hibák javítására, amiben sokat segíthet például az OpenAI GPT-4o modellje.

Kapcsolódó
Emberi hangon beszél és nevet az új ChatGPT
Az Omni elnevezésű, több médiumban is fejlett modell elképesztő előrelépést jelez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik