Tech

Figyelmeztetést adott ki a Telekom

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Ismét csalókra figyelmezteti ügyfeleit a Magyar Telekom: a cég weboldalára felkerült felhívás szerint hamis számlabefizetéssel és webmailbelépéssel is próbálkoznak a rosszindulatú felek, írja a hvg.

Mindkét esetben átverős e-mailekkel próbálják tőrbe csalni az áldozatokat, így megszerezve az adataikat. A vállalat közleményében kiemelte: amennyiben valaki megadta a hamis e-mailekben lévő linkre kattintva a szolgáltatónál vezetett fiókja adatait, akkor mielőbb érdemes megváltoztatni a jelszavát.

Súlyosabb esetben, ha valaki a bankkártyaadatait is megadta egy hamis oldalon fizetve, mindenképpen keresse fel a számlavezető bankját. Ilyen esetekben érdemes haladéktalanul letiltani a használt kártyát.

A webmail esetében javasolja a Telekom, hogy mindenki mentse el könyvjelzőnek a webmail.telekom.hu oldalt, és csak erre kattintva lépjen be – más e-mailben lévő kattintva semmi esetre sem. Ami pedig a számlabefizetést illeti, csak a szolgáltató hivatalos mobilalkalmazásában vagy a telekom.hu oldalon belépve ajánlott megindítani a folyamatot.

Kapcsolódó
Itt próbálják meg kifosztani a legtöbb embert a csalók
A lakosság többségét már megpróbálták átverni telefonos vagy netes csalók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik