Tech

Bosszantó hiba jelentkezett az iPhone-oknál

kokouu / Getty Images
kokouu / Getty Images

Túl halkak olykor pedig egyáltalán meg sem szólalnak az iPhone-okon beállított ébresztők, erre panaszkodnak a felhasználók. Az Apple erre reagálva azt nyilatkozta, tudnak a problémáról és már dolgoznak is a megoldásán – írja a The Guardian.

A hibáról számos TikTok-os tartalomgyártó beszélt, volt amelyikük azt állította, hogy zsinórban 3-4 nap történt meg vele, hogy nem szólalt meg reggel az ébresztője. Egy másik felhasználó pedig arról beszélt, hogy az iPhone 15-ösén a legalacsonyabb hangerőn indul el, és ez a hiba a figyelemérzékelő funkciókkal áll kapcsolatban.

A figyelemérzékelő funkciókat a FaceID beállításainál lehet be- és kikapcsolni, segítségükkel az iPhone képes észlelni, hogy a felhasználó készülékét nézi-e, és ennek megfelelően automatikusan reagál. Például, amikor a telefonra néz, a kijelző nem halványul el addig, amíg máshová nem kezd el nézni, illetve ha a készülékére néz, a jelzések hangereje halkabb lesz.

Az Apple azt ígérte, hogy igyekeznek minél hamarabb orvosolni a problémát, azt viszont nem közölték, hogy hány embert vagy eszközt érinthet a hiba.

Kapcsolódó
Felháborította a felhasználókat az iPhone frissítése
Egyes régiókban érdekes emojit adnak ki az iPhone-ok a Jeruzsálemre való keresés után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik