Tech

Ismét a Samsung vezeti a globális mobilpiacot

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A tavalyi év okostelefonos piacán tarolt az Apple, ugyanis sikerült lenyomnia a Samsungot a globálisan leszállított okostelefonok számát tekintve. A megjelenési ciklusoknak köszönhetően azonban úgy néz ki, 2024 elején a dél-koreai gyártó visszavette az első helyet, írja az AppleInsider.

A hírről először a Korean Times számolt be, amely szerint 2024. február végére a Samsung 20 százalékkal uralja a globális mobilpiacot, megelőzve a 18 százalékon álló Apple-t. Számszerűsítve az Apple 17,41 millió iPhone-t adott el, míg a Samsung készülékeiből 19,69 millió kelt el. A lap szerint a Samsung eddig 6,53 millió darabot adott el Galaxy S24-szériából.

Az Apple 2023 szeptemberében szerezte meg az első helyet az iPhone 15 termékcsalád piacra dobása miatt, most pedig a Samsung mondhatja magát vezetőnek, ám ez nagyrészt azért van így, mert év elején került bemutatásra az új, mesterséges intelligenciával felszerelt S24-termékcsalád.

Az új termékek bevezetésének hatását jól mutatja az is, hogy az amerikai piacon januárban a Samsung szelete 20 százalékról 36 százalékra emelkedett, miközben az ünnepi időszak lecsengése után az Apple 64 százaléka 48 százalékra esett vissza. Az okostelefon-eladások világszerte azonban csökkenő tendenciát mutatnak, különösen a kínai piacon.

Kapcsolódó
Az Apple leelőzte a Samsungot, és először vezeti a globális mobilpiacot
Tíz év után először vesztette el az első helyet a dél-koreai óriáscég.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik