Tech

Régebbi Samsung mobilok is megkaphatják a legfontosabb újításokat

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

A Samsung januárban mutatta be a mesterséges intelligenciával felszerelt Galaxy S24-szériát, azonban nem kellett sokáig várni, mire bejelentették, hogy régebbi készülékek is megkapják az új funkciókat.

Februárban kiderült, hogy az új One UI 6.1 frissítéssel néhány korábbi Samsung Galaxy készüléken is elérhetővé válnak a funkciók, így az S23 FE, a Z Fold5 és Z Flip5, valamint a Tab S9 készülékek tulajdonosai is örülhettek. Itt azonban úgy tűnik, még nincs vége a sornak.

Egy dél-koreai forrás szerint a Samsung mobil divíziójának elnöke, TM Roh arról beszélt a részvényeseknek, hogy a cég aktívan keresi a megoldást arra, hogy az ennél régebbi készülékek is megkaphassák az MI-újdonságokat, írja a hvg.

Így nem kizárt, hogy a 2022-es Galaxy S22-széria tagjai is sorra kerülnek.

A GSMArena szerint azonban ez problémába ütközhet, ugyanis míg néhány funkció a felhőben fut, némelyik az eszközön magán, utóbbinak tehát hardveres korlátjai is vannak. Jó hír azonban, hogy a Galaxy S23 FE megkapta az MI-alapú újdonságokat, noha hardveresen szinte teljesen azonos az S22-széria mobiljaival.

Kapcsolódó
A Samsung Galaxy S24 Ultra új értelmet ad az okostelefon fogalmának
Kinézetre nem sok minden változott a Samsung csúcsmobiljainál, azonban az MI megjelenése és a 7 év szoftveres támogatás igencsak vonzónak tűnik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik