Tech

Kitiltanák a 14 év alattiakat a közösségi médiából Floridában

Maskot / Getty Images
Maskot / Getty Images

Florida kormányzója, a volt republikánus elnökjelölt Ron DeSantis aláírta a törvényt, amely megtiltja a közösségi média használatát a 14 évesnél fiatalabb gyerekek számára, írja a Bloomberg.

A floridai törvényhozás által elfogadott jogszabályt a republikánus kormányzó eredeti formájában megvétózta, mert teljes tilalmat hirdetett volna 16 év alatt. A szöveg módosítása szerint végül a közösségi oldalak használatát csak a 14 év alatti gyermekek számára fogják tiltani, míg 14 és 16 év között szülői hozzájáruláshoz kötik.

A floridai törvényalkotók szándéka szerint a jogszabály 2025. január elsején léphet hatályba. A kikényszeríthetőség sokak szerint gyakorlati akadályokba ütközik, és a várakozások szerint törvényességi felülvizsgálaton is át kell majd esnie.

A jogszabályt kezdeményező törvényhozók bíznak abban, hogy a törvény kiállja a bírósági eljárás próbáját, mondván nem a tartalmat célozza, hanem többek között az olyan, függőséget okozó funkciókat, mint az automatikus értesítések vagy az automatikusan elinduló videókat.

Florida új törvénye az Egyesült Államokban az egyik legszigorúbb jogszabály a közösségi oldalak használatát illetően. Arkansas államban közösségimédia-fiók létrehozását kötötték törvényi úton szülői hozzájáruláshoz a kiskorúak esetében, aminek alkalmazását tavaly augusztusban egy szövetségi bíró felfüggesztette. A törvény egy olyan időszakban jelent meg, amikor javában zajlik a vita a TikTok amerikai betiltásáról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik