Tech

Nagy változást hoz az iPhone-okra az iOS 18

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Az Apple júniusban, a WWDC 2024 rendezvényen jelenti be operációs rendszere legújabb frissítését, és noha a cupertinói cég sok energiát fektetett abba, hogy a generatív mesterséges intelligenciát is integrálja a platformba, nem ez lesz az egyetlen nagy újdonság. A hírek szerint ugyanis az iOS 18 lehetőséget ad majd a felhasználóknak, hogy szabadabban testreszabhassák készülékük kezdőképernyőjét, írja a wccftech.

Jelenleg az iPhone kezdőképernyőjén lévő alkalmazásikonok egy képzeletbeli rácshoz vannak kötve, így nem lehet üres helyet hagyni. Ez azt is jelenti, hogy még ha akarnánk is, az alkalmazásikonok automatikusan kitöltenék a szabadon álló helyet, így a kezdőképernyő elég szűkössé válhat, ellentétben az androidos eszközökkel.

Ez azonban hamarosan megváltozik az iOS közelgő frissítéssel, mivel az Apple végre úgy döntött, hogy a kezdőképernyőn szabad helyet hoz létre.

Mark Gurman szakértő szerint az alkalmazások továbbra is rácsokhoz lesznek kötve, de a felhasználóknak lehetőségük lesz szabadabban testreszabni az elrendezést.

Ezen kívül az iOS 18 új, generatív mesterséges intelligencia funkciókat is szállat az iPhone-okra, így a Siri intelligens asszisztens és a Spotlight Search funkció is megújul. Mindezek együttesen az iOS 18-at az Apple eddigi legkomolyabb iPhone-frissítésévé emelhetik.

Kapcsolódó
Akcióba lendült az EU: reszkethet a Google, az Apple és a Meta is
A három óriáscég mellett az Amazon és a Microsoft sem lehet nyugodt, a ByteDance-et egyelőre nem vizsgálják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik