Tech

Csúszhat a GTA 6 megjelenése, nem is keveset

Rockstar Games
Rockstar Games

Hosszú évek óta várták már a széria rajongói a GTA 6 első előzetesének megjelenését, 2023 decemberében pedig meg is érkezett a másfélperces kedvcsináló, amit mára több mint 180 millióan néztek meg, csak a YouTube-on. Bár a videó végén a fejlesztő Rockstar Games azt ígérte, 2025-ben jelenhet meg a szoftver, a cég dolgozói attól tartanak, jelentős csúszás jöhet, írja a Kotaku.

A lap korábban arról írt, hogy a fejlesztők 2025 elejét lőttek be potenciális megjelenési dátumként. Most azonban úgy tűnik, egyre valószínűbb, hogy a folytatás csak 2025 végén érkezik, de az sincs kizárva, 2026-ra csúszik.

A Rockstar Games februárban arra kötelezte alkalmazottait, hogy áprilistól heti öt napon át legyenek az irodában. A rövid határidő és a drasztikus változás sokakat meglepett, és jelentős frusztrációhoz vezetett, ugyanis sokukat távmunkára vettek fel, ezért úgy érzik, most ki akarják szorítani őket.

Noha a hírek szerint a biztonság és a minőség a fő oka a visszarendelésnek, többen azt mondták, a fejlesztés késésben van. Hivatalos kommunikációt a késésről még jó sokáig nem lehet várni, a szakértők szerint ugyanis a Rockstar szeret az utolsó pillanatig kivárni a halasztások bejelentésével kapcsolatosan.

Kapcsolódó
Ezért őrült meg az internet, mikor lelepleződött a GTA VI
Negyed évszázad alatt oda jutott a GTA-sorozat, hogy már egyetlen videó is képes felrobbantani az internetet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik