Tech

Elképesztő trükkel jutott fel a repülőre a jegy nélküli férfi

Christoph Soeder/picture alliance via Getty Images
Christoph Soeder/picture alliance via Getty Images

Letartóztattak egy férfit vasárnap a texasi Salt Lake Cityben, miután kiderült, hogy úgy szállt fel a Delta Air Lines egyik járatára, hogy nem volt oda érvényes jegye, írja a Gizmodo.

A trükk egészen elképesztő volt: a 26 éves Wicliff Yves Fleurizard titokban lefotózta az egyik utastársa beszállókártyáját, és a felvétel olyan jó minőségűnek bizonyul, hogy átjutott a kapun. Miután visszanézték a biztonsági kamerák felvételeit, kiderült, hogy a férfi több utas telefonján is megpróbálta lefényképezni az ott éppen megnyitott beszállókártyát.

Végül egy kiskorú lány kártyájáról sikerült elég jó minőségű felvételt készítenie.

A földi személyzet számára először akkor vált gyanússá a helyzet, amikor a férfit után a kislány megpróbált feljutni a járatra, ám a rendszer megtagadta a belépést, mondván már beszállt. Közben a gép személyzete is gyanút fogott, ugyanis a beszállítási folyamat során a férfi zavartan viselkedett, megpróbálta kinyitni azt a tárolóegységet, amiben a vészhelyzet esetére tartott eszközöket találni.

Az egyik légiutas-kísérő a mosdóba tessékelte a férfot, aki sokáig bent volt anélkül, hogy bezárta volna az ajtót. Amikor befejeződött a beszállás, a férfi a gép elején lévő mosdóból a hátsó mosdóba ment át. Ekkor már egyértelmű volt, hogy nincs keresnivalója a gépen, mivel egyetlen szabad ülés sem maradt neki, az általa emlegetett 21F ülés is foglalt volt.

Miután letartóztatták, a férfi beismerte, hogy hibát követett el, és azt mondta, csak szeretett volna hazajutni. Fleurizard hamarosan kénytelen lesz bíróság elé állni. Az eset sok szakértő szerint komoly kérdéseket vet fel a repülőtér biztonsági rendszerét illetően, teszi hozzá a hvg.

Kapcsolódó
Meglökte a szél az utasszállítót, átlépte a hangsebességet
Manapság viszonylag ritka, hogy egy kereskedelmi utasszállító gép átlépje a hangsebességet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik