Tech

Végre itthon is lesz Google-féle Pixel telefon

A jelek szerint tíz új piacra érkezik a Pixel 8a, köztük hazánkba is.

A Google Pixel 8a több országban lesz elérhető, mint az elődei, köztük Magyarországon is – írja a Mobilaréna. A forrás a megbízható infomációiról híres Android Authority, ami már részleteket is tud a hivatalosan még be sem jelentett készülékről, amit várhatóan a május 14-én esedékes Google I/O konferencián fognak bemutatni.

A szivárgások szerint a Pixel 8a az elődmodelljénél jobb kijelzőt (120 Hz, 1400 nit fényerő), gyorsabb töltést (27 watt) és DisplayPort támogatást kap, a teljesítményről pedig a gyártó saját fejlesztésű Tensor G3 lapkakészlete fog gondoskodni – mindez várhatóan egy 200 ezer forintnál drágább okostelefont fog eredményezni.

Ami viszont jelen pillanatban ennél fontosabb, hogy az előkészített virtuális garanciajegyek alapján a Pixel 8a tíz új piacon lesz elérhető, köztünk Magyarországon is.

Mellénk a jelek szerint érkezik még Csehország, Észtország, Finnország, Litvánia, Lettország, Lengyelország, Románia, Szlovákia és Szlovénia is – tehát a Google láthatóan a mi régiónkban terjeszkedik. Az Android Authority persze megjegyzi, hogy mindez egyelőre nem hivatalos, de az eddigi tapasztalatok alapján, amelyik piac számára előkészítik a garanciapapírokat, azok meg is kapják a készülékeket.

A Google már évek óta gyárt (kifejezetten jó) okostelefonokat Pixel márkanévvel, amiket ugyan szürke importból itthon is meg lehetett vásárolni, de hivatalos, hazánkra is vonatkozó gyártói garanciával rendelkező értékesítés eddig nem volt.

Kapcsolódó
Ennek a mobilnak van most a legjobb kamerája
A szakmai függetlenségéről híres DXOMark 5 kategóriában is a legjobbnak ítélte a mobilt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik