Tech

Régóta várt újítást kapnak az androidos mobilok

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A Google Chrome-ot folyamatos fejlesztik, legyen szó akár az asztali, akár az androidos változatról, azonban amikor a közösségi médiában szembetalálkozunk, vagy üzenetben kapunk egy hírt, a linket egy meglehetősen elavult felület, a Google custom tabs nyitja meg.

Itt ha valaki vissza szeretne ugrani egy pillanatra az alkalmazásba, teljesen be kell zárja a megnyitott böngészőlapot, és elveszik minden, amit esetlegesen addig bepötyögött. Ez azonban hamarosan megváltozik, a Google ugyanis már fejleszti a beépített böngésző funkciót, melynek eredményeként kicsinyíteni is lehet majd a böngészőlapokat – írja az Android Police.

A portál képekkel is illusztrálta, hogy amennyiben a jövőben valaki vissza szeretne térni az eredeti alkalmazásba, csupán a böngészőlap bal felső sarkánál lévő, lefelé mutató nyíl megérintésével lekicsinyítheti az oldalt.

Az oldal így lényegében egy lebegő panellé válik, hasonlóan a YouTube vagy más videós appok kép a képben (PiP) funkciójához. A panel mozgatható, méretezhető, újra megnyitható vagy akár bezárható egy-egy koppintással.

Mivel a funkció a Chrome technológiáján alapul, az újdonság használatához a böngészőt kell frissíteni. A Google már 2023-ban elkezdte néhány felhasználónál tesztelni a funkciót, de a nemrég kiadott Chrome 122 fedélzetén már a széleskörű bevezetés is megindult, így érdemes felkeresni a Google Play Áruházat.

Kapcsolódó
Kikapcsolva is megtalálhatók lesznek az androidos telefonok
Már amennyiben Android 15 fut rajtuk és megvan a szükséges hardver.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik