Tech

Kikapcsolva is megtalálhatók lesznek az androidos telefonok

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
Már amennyiben Android 15 fut rajtuk és megvan a szükséges hardver.

Olyan újdonságot kap az idén érkező Android 15 operációs rendszer, amivel az okostelefonok kikapcsolt állapotban is megtalálhatók lesznek – írja az AndroidPolice.

A portál értesülései szerint a Google-féle Find My Device kap olyan új funkciót, ami lehetővé teszi, hogy az okostelefonokban lévő Bluetooth chip akkor is lekövethető jeladóként működjön, ha a mobilt kikapcsolják. Utóbbi fontos részlet, tehát kikapcsolt, és nem lemerült állapotról van szó – ha ugyanis a készülék akkumulátorában már nincs elegendő energia, úgy jó eséllyel a Bluetooth sem tud tovább jeladóként működni.

Az Apple eszközeinél az iOS 15 operációs rendszerrel már bevezetett lehetőség viszont a jelek szerint nem lesz elérhető minden olyan okostelefonon, amire telepítik az ősszel debütáló Android 15 operációs rendszert, ugyanis a működéséhez nem csupán szoftveres, de hardveres fejlesztés is szükséges. A funkció várhatóan csak újabb okostelefonokon lesz bekapcsolható, melyek közül az elsők pont a Google ártott fejleszett – hazánkban hivatalosan nem forgalmazott – Pixel 8 készülékek lehetnek.

Kapcsolódó
Hiánypótló funkció érkezik Androidra
Hamarosan párhuzamosan letölthetővé válnak az appok.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik